Cum alegem tapet pentru dormitor?

     Inainte de alegerea tapetului pentru dormitor este important sa stabiliti functionalitatea acestei camere. Folosim dormitorul doar pentru odihna ? Il folosim partial ca si birou ? Cat timp petrecem aici? Avem lumina naturala suficienta ?

     Dupa ce ati stabilit  functionalitatea acestei camere, trebuie sa va hotarati asupra stilului abordat, si atunci aveti de ales intre tapet dormitor clasic , tapet dormitor modern , tapet dormitor rustic , tapet dormitor vintage , tapet dormitor 3D , tapet dormitor abstract sau fototapet dormitor . Oricare stil il veti aborda, este important sa va alegeti prima oara mobila si apoi restul decoratiunilor, inclusiv tapetul pentru dormitor , deoarece mobila reprezinta investitia principala in aceasta camera iar gama de modele si de culori nu este la fel de mare ca a tapetului dormitor .
     
Ati ales deci mobila conform functionalitatii camerei si a stilului abordat? Abia acum puteti alege tapetul potrivit! Iata cateva sfaturi de urmarit :
    
 Alegeti tapet dormitor in culori calde, moi, placute, odihnitoare, cum ar fi tapet dormitor crem , tapet dormitor bej , tapet dormitor maro , tapet dormitor galben , tapet dormitor auriu , dar si tapet gri pentru un stil modern sau nonconformist. Daca doriti accente de culoare pentru contrast utilizati alte decoratiuni gen vaze, perne decorative, draperii, rame de tablou sau oglinzi, etc. Tineti cont de faptul ca o amenajare de succes se bazeaza pe armonie cromatica si contrast de culoare, forma sau textura. De exemplu, daca alegeti un tapet dormitor albastru in dungi , draperiile nu ar trebui sa fie tot in dungi si nici albastre ca si tapetul dormitor , ci cu alte modele sau fara model, si de preferat alta culoare. De asemenea, daca lumina naturala este foarte slaba, optati pentru tapet dormitor in culori deschise, care sa compenseze lipsa luminii naturale.
     
Evitati sa folositi tapet dormitor cu modele mari , impunatoare, in camere mici sau cu multa mobila, deoarece nu se va vedea tot modelul si optati pentru tapet dormitor cu modele mici ori  pentru tapet dormitor dungi sau tapet dormitor simplu , tapet dormitor uni ori tapet dormitor texturat . Pentru peretii mari si liberi, cu putina mobila sau chiar deloc, puteti opta pentru modele tapet dormitor mari, impunatoare sau chiar pentru fototapet dormitor , o solutie tot mai folosita in ultima vreme. Un fototapet dormitor bine ales, cu un model in profunzime, gen peisaj, poate da senzatia ca mareste spatiul dormitorului.
     Daca intentionati sa folositi o parte a dormitorului pentru activitati de birou este bine sa alegeti un tapet dormitor lavabil , poate chiar tapet dormitor superlavabil , care sa poata fi curata usor si in mod repetat, cu durata de viata ridicata.
     In mare voga este de asemenea tapet dormitor 3D , ce poate fi utilizat atat ca si tapet dormitor baieti dar si tapet dormitor fete , sau, ca sa rezumam intr-o singura expresie, tapet dormitor tineret .
     
Aceasta nu inseamna ca nu se pot realiza amenajari extraordinare si cu ajutorul altor tipuri sau modele de tapet dormitor , cum ar fi tapet dormitor flori , tapet dormitor exotic , tapet dormitor tropical , tapet dormitor geometric , tapet dormitor abstract , tapet dormitor caramida , tapet dormitor scandura sau tapet dormitor beton 

Tapet dormitor

Filtre active